راهنمای کامل بسته بندی بار هوایی

انواع بسته بندی حمل و نقل بین المللی

بسته بندی اصولی، یکی از عوامل مهم جهت حفاظت از بار در حین ارسال و جابه‌جایی است. بسته بندی مناسب، کاهش خسارت و آسیب به بار در حین حمل و نقل بین المللی را به دنبال دارد. ضمن اینکه رعایت استاندارد می تواند هزینه بسته بندی و تمام شده حمل محموله را با رعایت سقف مجاز بار کاهش دهد.

 

بسته بندی کاغذی

بسته بندی کاغذی که از کاغذ و کارتن تشکیل شده و بسیار سبک و مقرون به صرفه نیز هست. معمولا برای بسته بندی کالاهایی مانند لوازم التحریر، کتاب و لوازم الکترونیکی استفاده می‌شود. این نوع بسته بندی برای محصولات حساس به رطوبت و ضربه، مناسب نیست.

 

بسته بندی چند لایه

بسته بندی چند لایه که از چندین لایه مختلف مانند کاغذ، پلاستیک، فویل آلومینیومی و … تشکیل شده، برای محصولات حساس به ضربه یا شکننده مانند لوازم شیشه‌ای و پزشکی استفاده می شود. این نوع بسته بندی از کالاها در برابر رطوبت و تأثیرات محیطی دیگر محافظت می‌کند.

 

بسته بندی فومی

جهت حفاظت از محصولات آسیب‌پذیر از بسته بندی فومی استفاده می‌شود. در این نوع بسته بندی، محصولات با دقت زیاد داخل جعبه‌های فومی و یا کیسه‌های فومی قرار می‌گیرند تا ضربه و فشار به آنها آسیبی نرساند. از این روش برای بسته بندی کالاهایی مانند لوازم خانگی، الکترونیکی و پزشکی استفاده می شود.

 

بسته بندی فومی به علت سبک بودن و هزینه‌ بسته بندی نسبتاً کم، برای  کالا در حمل و نقل بین المللی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

بسته بندی پالت

بسته بندی پالت برای بسته بندی کالاهایی با وزن زیاد و اندازه بزرگ مانند ماشین آلات و تجهیزات صنعتی به کار می رود. این بسته بندی به دلیل محافظت بالا از محصولات در حمل و نقل، به شکل گسترده‌ای در این صنعت استفاده می‌شود.

 

بسته بندی پلاستیکی

از بسته بندی پلاستیکی برای بسته بندی محصولاتی مانند غذا، مواد شیمیایی و لوازم الکترونیکی کاربرد دارد.بسته بندی پلاستیکی شامل پلاستیک‌های مختلف مانند پلی‌اتیلن، پلی‌پروپیلن، پلی‌وینیل کلراید و … است. بسته بندی پلاستیکی به دلیل وزن سبک، ضد آب بودن و دوام بالا، برای بسته بندی بارها بسیار پر کاربرد هستند.

 

بسته بندی فلزی

بسته بندی فلزی برای بسته بندی کالاهایی مانند نوشیدنی‌ها، محصولات شیمیایی و لوازم الکترونیکی استفاده می‌شود. بسته بندی فلزی به علت دوام بالا، مقاومت در برابر ضربه و مقاومت بالا در شرایط دمایی و رطوبتی نامطلوب و همچنین قابلیت بازیافت، کاربرد زیادی دارد.

کانتینرها برای بسته بندی ایمن و محکم محموله‌ها از محبوبیت بالای برخوردارند. انواع کانتینرها در مدل ها و ابعاد گوناگون برای حمل دریایی با کشتی، قطار و هواپیما مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

نکات مهم در بسته بندی بار



رعایت قوانین و مقررات بسته بندی

در هنگام بسته بندی بار برای حمل و نقل بین المللی، باید قوانین و مقررات کشورهای مبدأ و مقصد رعایت شود. به عنوان نمونه، بسته بندی محصولات پزشکی باید کاملا طبق استانداردها و مقررات مربوطه انجام شود.

 

برچسب گذاری صحیح

یکی از بخش های مهم در بسته بندی برچسب‌گذاری صحیح است. برچسب‌ها باید شامل اطلاعات مهمی مانند نام محصول، تاریخ انقضا، وزن، آدرس فرستنده و گیرنده، و موارد مهم دیگر باشند.

 

انتخاب شرکت حمل و نقل معتبر

برای انتخاب شرکت، باید به شرایط بسته بندی محصولات، شیوه حمل و نقل، میزان ایمنی و اعتبار و سابقه شرکت توجه کنید. شرکت حمل و نقل بین المللی EDL اکسپرس نماینده رسمی شرکت Edlexp چین در ایران از برترین شرکت های ارائه دهنده خدمات ارسال بار هوایی با بسته بندی اصولی و استاندارد است.

 

نکات مهم نحوه بسته بندی بار هوایی

بسته بندی بار باید به گونه‌ای باشد که بار داخل بسته بندی تکان نخورد.
فضای خالی داخل جعبه‌ها باید با مواد سبک و ضربه‌گیر پر شود.
ارتفاع بار با محاسبه پالت و بسته بندی نباید از ۱۵۵ سانتی‌متر تجاوز کند.
محموله‌هایی که شکل ظاهری نامتعارف یا لبه تیز دارند باید حتما داخل جعبه چوبی گذاشته شوند.
برای کالاهای آسیب پذیر باید حداقل در دو طرف بسته بندی برچسب شکستنی نصب شود.
ارسال حیوان خانگی اهلی با رعایت استاندارد قفس، آب و غذا بلا مانع است.
انتشار بوی نامطبوع از بار منجر به ممانعت از ارسال بار می‌شود.
باید از عدم وجود موارد ممنوعه، مواد مخدر، اشیا عتیقه و مدارکی همچون پاسپورت داخل بار اطمینان حاصل شود.
بسته بندی باید سبک و مقاوم باشد، بهتر است از جعبه‌های کارتنی با مقاومت بالا استفاده کنید.
کارتن‌های مورد استفاده در بسته بندی بار باید مقاوم و از لحاظ ظاهری تمیز باشند.
گونی و نایلون به تنهایی برای بسته بندی قابل قبول نیستند.
مواد غذایی با ارزش همچون پسته، زعفران، آجیل، برنج و … باید به مقداری باشد که جنبه تجاری پیدا نکند و گرنه به مجوز بهداشتی و گمرکی نیاز دارد.
مسئولیت هر گونه اظهار خلاف واقع در مورد ماهیت، ارزش و سایر مشخصات بار برعهده فرستنده می‌باشد.
برای بسته بندی محصولاتی که نیاز به حفاظت در برابر دما و رطوبت دارند، از بسته بندی‌های ویژه این کار استفاده کنید.
در صورتی که محتویات نسبت به جهت بارگیری حساس باشند باید حتما از برچسب‌های این سو به بالا (This Side Up) استفاده شود.
در حمل کانتینری دریایی، باید از بسته بندی مقاوم در برابر رطوبت و آب استفاده شود.
برای بسته بندی محصولاتی که به نور حساس هستند، حتما باید بسته بندی مخصوص حفاظت از نور انتخاب شود.
برای بسته بندی محصولات یخچالی و یا گرمایی، از بسته بندی حرارتی و یا بسته بندی با گرمایش استفاده کنید.

 

ابزارهای معمول بسته بندی بار هوایی چیست؟

متداول ترین مواد مورد استفاده در بسته بندی بار هوایی شامل کارتن، پلاستیک (معمولی و حباب‌دار)، پاکت، سِلِفون، مقوا و کاغذ، صندوق، جعبه و … است که بسته به نوع کالایی که به صورت هوایی ارسال می شود، برای بسته بندی بار از آنها استفاده می‌ شود.

 

دقت داشته باشید که کیفیت مطلوب هر یک از موارد ذکر شده بر کیفیت بسته بندی بار تاثیر مستقیم دارد. اگر قصد دارید خودتان بسته بندی بار را انجام دهید، حتما از شرکت‌های معتبر حمل و نقل بار هوایی جهت اطلاع از نکات استاندارد مشورت بگیرید.

 

آموزش بسته بندی بار برای حمل و نقل هوایی

شاید به نظر نرسد اما نحوه بسته بندی بار هوایی یک موضوع حساس و دارای جزئیات بسیار زیاد است. به همین علت توصیه می‌شود این کار را به افراد متخصص و کارآزموده بسپارید. تامین امنیت هواپیما و جلوگیری از آسیب به بدنه آن یکی دیگر از علت های اهمیت بالای بسته بندی اصولی و استاندارد محموله هاست.

 

بسته بندی بار هوایی
روش صحیح بسته بندی بار در حمل هوایی

 

مراحل بسته بندی بار هوایی

بسته بندی بار هوایی شامل دو مرحله ، بسته بندی اولیه و بسته بندی ثانویه می باشد که در ادامه هر کدام را شرح می دهیم.

 

بسته بندی اولیه بار

بسته بندی اولیه بار توسط نیروهای حرفه‌ای شرکت های حمل هوایی انجام می شود. بار با دقت و بسته به نوع آن با ابزارهای تخصصی و مواد اولیه باکیفیت بسته بندی می شود. بارهای شکستنی ، اول به صورت جداگانه با پلاستیک حباب‌دار و سپس با کاغذ ضد ضربه ، بسته بندی می شوند.<p>

 

بسته بندی ثانویه بار

این مرحله از بسته بندی بار شامل پالت بندی و ساخت جعبه چوبی برای بار می شود. به طور کلی پس از بسته بندی اولیه بار، برای امنیت بیشتر و راحتی در حمل، وسایل پالت بندی شده و در صورت نیاز برای آن جعبه چوبی ساخته می شود.

 

بسته بندی بار فریت مسافری

بسته بندی بار فریت در ارسال هوایی بار به خارج از کشور، یکی از موارد مهم در حمل و نقل بین المللی است. بسته بندی کالا در فریت بار مسافری به خارج از کشور ، برای راحتی در جابجایی، ایمنی کالا و همچنین سرعت در تخلیه و بارگیری کالا انجام می‌گیرد.

 

خدمات تخصصی بسته بندی فریت مسافری

شرکت حمل بار هوایی EDL اکسپرس، با داشتن پرسنل مجرب و متخصص در بسته بندی بار فریت، و دارا بودن مدارک بین‌المللی زیر نظر سازمان جهانی در زمینه بسته بندی کالا، خیال شما را برای یک بسته بندی استاندارد، ایمن، ارزان و سبک راحت می کند.

 

تمامی فرایند بسته بندی با در نظر گرفتن قوانین حمل و نقل بین‌المللی صورت می‌گیرد؛ به این علت که جبران خسارت‌های احتمالی توسط شرکت‌های هواپیمایی، منوط به داشتن بسته بندی استاندارد می باشد.

 

هزینه بسته بندی بار فریت مسافری

هزینه بسته بندی بار مسافری از مواردی است که هم برای مسافران و هم برای شرکت‌های حمل هوایی بار حائز اهمیت بالایی است.
در زمینه بسته بندی کالا، ضمن رعایت اصول حفاظتی و ایمنی کالا، انتخاب نوع و شکل بسته بندی، درهزینه حمل و هزینه بسته بندی تاثیرگذار می باشد. مشاوران و پرسنل متخصص بسته بندی ما ، هزینه‌های شما در بسته بندی را بهینه کرده و کالای شما با کمترین وزن و ابعاد و بیشترین ایمنی بسته بندی می کنند.

 

بسته بندی بار فرودگاه امام

بسته بندی بار فرودگاه امام چگونه است؟ بسته بندی بار در فرودگاه امام زمانی انجام می شود که افراد با نحوه بسته بندی اصولی بار آشنا نباشند یا فرصت بسته بندی نداشته باشند. در این مواقع نیروهای بسته بند مستقر در سالن فریت فرودگاه امام می توانند بارهای شخصی و صادراتی را به درستی بسته بندی کنند.

به دلیل محدود بودن امکانات فرودگاه امام ، خدمات بسته بندی بارهای تجاری خاص و بارهای شکستنی که به باکس چوبی نیاز دارند، ارائه نمی گردد.

 

خدمات بسته بندی فرودگاه امام خمینی

بابل رپ کردن
شرینک کردن
کارتن کردن
گونی پیچیدن بار
پالت بندی

 

سایز پالت های موجود در فرودگاه امام خمینی 120 در 80، 110 در 110 و 100 در 120 سانتی متر با ارتفاع حداکثر 150 سانتی مترجهت پالت بندی بار می باشد. برای بارهای مرتب فقط شرینک دور تا دور انجام می شود. چنانچه بارها نامنظم باشند ابتدا آنها را داخل کارتن قرار داده، سپس شرینک و تسمه پیچ می کنند.
اندازه و ابعاد کارتن های موجود در فرودگاه امام 60 در 60 در 40 سانتی متر یا 52 در 40 در 40 سانتی متر است و روی این کارتن ها هیچ آرم و علائمی وجود ندارد.

 

مواد ضروری برای بسته بندی مناسب حمل هوایی

برای بسته بندی بار در حمل و نقل هوایی معمولا از 3 روش جعبه های فیبر راه راه، پکینگ چوبی و پالت استفاده می شود که آنها را توضیح خواهیم داد.

 

جعبه فیبر راه راه یا CFB

CFB ها پراستفاده ترین جعبه های حمل و نقل هستند که در طی 6 ماه نیمی از مقاومت شان را از دست می دهند. این جعبه ها انقدر قوی نیستند که بتوانید از آنها مجددا استفاده کنید. گاهی به جعبه های CFB جعبه مقوایی یا کارتن نیز می گویند.

 

بسته بندی چوبی مخصوص حمل هوایی

بعضی از محصولات مانند لوازم وسایل شکستنی ، آلات موسیقی، تابلو و … برای مصون ماندن از ضربات احتمالی و جلوگیری از خرابی باید داخل باکس های چوبی قرار گیرند. به علت متفاوت بودن ابعاد و اندازه محموله ها، باکس چوبی باید قبل از ارسال بار و مطابق با ابعاد بار ساخته شود.

 

پالت های مخصوص حمل هوایی

پالت ها معمولا از جنس چوب و پلاستیک هستند و از آنها جهت یکپارچه سازی کالا ها و جابجایی راحت تربار استفاده می شود. استفاده از پالت بهترین حالت برای جلوگیری از رسیدن آسیب به بار است زیر پالت فقط با لیفتراک جابجا می شود و هیچ فردی بصورت مستقیم با بسته ها تماس ندارد.

 

در هر محموله ای کف پالت ها بایستی قابلیت تحمل بار بیش از 45 کیلوگرم در هر فوت مربع را داشته باشند

 

هزینه بسته بندی بار در فرودگاه امام خمینی

هزینه بسته بندی در فرودگاه امام برای بارهای تجاری یعنی بارهایی که با کارت بازرگانی اظهار می شوند، در زیر آمده است.
*هزینه بسته بندی اعلامی برای یک عدد از اقلام ذکر شده می باشد*

 

کارتن بزرگ      2.650.000
تسمه پلاستیکی بزرگ      264.480
پالت چوبی        2.975.400
تسمه پلاستیکی        198.360
تسمه فلزی        1.190.160
پالت پلاستیکی        4.297.800
کارتن        595.080
حلقه چسب        330.600
فوم حبابدار        158.688
گونی        238.032
چسب کاری        92.568
سلفون بزرگ        1.322.400
سلفون کوچک        991.800

قیمت های زیر برای بسته بندی فریت بارهای مسافری هستند و جنبه تجاری ندارند.

کارتن بزرگ        3.000.000
پالت پلاستیکی        7.000.000
بسته بندی فریت        4.750.000
سلفون بزرگ        1.350.000
سلفون کوچک        1.000.000
نایلون        350.000
کارتن        800.000
حلقه چسب        350.000
فوم حبابدار متری        160.000
گونی        250.000
چسب        100.000
تسمه کشی بزرگ        270.000
تسمه کشی کوچک        200.000

بسته بندی چمدان در فرودگاه امام

چمدان های جدید محکم و نشکن، بهترین گزینه برای حمل وسایل در سفر هستند زیرا امنیت بالایی دارند. وزن هر چمدان نباید بیش از 30 کیلوگرم باشد. چنانچه از وزن مجاز بالاتر باشد کارگر آن را جابجا نمی کند و به لیفتراک نیاز است. پس در چمدان ها بیش از 30 کیلو بار نگذارید.

اگر بار چمدان بیشتر از 30 کیلو باشد اضافه را به صورت کارتن پک می کنند. به عنوان مثال اگر بار چمدان 40 کیلو باشد 10 کیلو بار اضافه از چمدان خارج و داخل جعبه قرار می گیرد. حتی چمدان ها برای بسته بندی نهایی به صورت سلفون پیچ یا داخل گونی قرار می گیرند. در فرودگاه امام چمدان ها معمولا گونی پیچ می شوند.

 

جمع بندی نهایی

تلاش کردیم در این مقاله شما با انواع پکینگ حمل و نقل بین المللی و تمام نکات مربوط به آن آشنا شوید. برای جلوگیری از آسیب‌ها و خساراتی که در طول پروسه حمل و نقل ممکن است به کالا وارد شود باید بسته بندی استاندارد و مطابق با نوع و شرایط حمل و نقل، انجام شود. همچنین کیفیت مواد استفاده شده در بسته بندی می بایست مناسب باشد.
با رعایت نکات ذکر شده، می‌توان از هزینه‌های ناشی از خسارات و ضایعات محصولات در حین حمل جلوگیری کرد و باعث بهینه سازی فرآیند حمل و نقل بین المللی شد.
شما می‌توانید با کمترین دغدغه، بسته بندی بارهای خود را به شرکت EDL اکسپرس بسپارید و در کنار خدمات دیگر ما، از صفر تا صد حمل بار خود را به راحت‌ترین روش ممکن انجام داده و به صورت آنلاین رهگیری کنید.

 

سوالات متداول

انواع بسته بندی حمل و نقل بین المللی؟

بسته بندی کاغذی – بسته بندی چند لایه – بسته بندی فومی – بسته بندی پالت – بسته بندی پلاستیکی – بسته بندی فلزی

 

وزن پالت چقدر است؟

ابعاد پالت‌ها از ۴۰ در۴۰ سانتی متر تا ۱۲۰ در ۱۳۰ سانتی متر می باشد. وزن‌ این پالت‌ها حداکثر تا ۲۰ کیلوگرم افزایش می‌یابد.

 

روش صحیح بسته بندی مواد فاسد شدنی چیست؟

کالاهایی مانند دارو، مواد غذایی منجمد یا میوه باید بسته بندی ویژه‌ای داشته باشید. استفاده از بسته‌های یونولیتی در کنار مقداری یخ خشک یا مواردی که به پایین نگه داشتن دما کمک می‌کند یکی از بسته‌های متداول برای حمل این مواد می‌باشند.

 

مواد لازم برای بسته بندی صحیح حمل هوایی چیست؟

برای بسته بندی بار در حمل و نقل هوایی معمولا از سه روش جعبه های فیبر راه راه، بسته بندی چوبی و پالت استفاده می شود.

امتیاز شما

میانگین امتیازات ۵ از ۵